Ion Țiriac prevede un viitor sumbru pentru tenisul din România în următoarea perioadă, după ce Simona Halep (29 de ani) se va retrage din activitate. Acesta face o comparație cu gimnastica.
„Astăzi, cu toată răspunderea îți spun, după Halep tenisul dispare. Exact cum a dispărut gimnastica. Nu avem nimica în magazie. Am avut două generații care au dispărut pentru că n-am avut nici mizerabilul ăla de doi lei ca să le cumpăr rachete și mingi.
Noi avem o genă la sport, totdeauna am fost noi un pic mai talentați decât țările dimprejur sau cele de peste gârlă. Dar… numai Nadia, numai Hagi, numai Halep, nu-i cumperi la supermarket pe ăștia. Aștia se nasc și au nimerit în momentul ăla acolo unde trebuie. Ar putea fi mult mai mulți din ăștia”, a declarat Ion Țiriac pentru Observator News.
Ion Țiriac (81 de ani) îi aplaudă însă pe maghiari care se implică activ în viața sportivă a copiilor din Ungaria.
„În Ungaria, fiecare copil are datoria o dată pe săptămână să se ducă să se dea pe gheață, o dată pe săptămână să se ducă să înoate. Nu suntem americani, nu avem backgroundul, în spatele nostru câte 200 de hectare la fiecare școală. Dar avem destul ca să putem face ceva. A dispărut complet sportul la sat, au dispărut complet toate acele evenimente care uneau, sportul de masă”, a adăugat Țiriac.
Mihai Manea, fostul membru al trupei Barock, cunoscut în lumea muzicală drept „Croco”, a dezvăluit că Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis al României, era pasionat de muzică și chiar a cochetat cu cântatul.
„Țiriac a cântat alături de mulți chitariști, era mai mereu chemat pe scenă, ca invitat la întâlnirile muzicale de la vechiul Club A. Nu avea o voce extraordinară, dar fredona piesele într-un mod plăcut. Ion Țiriac era îndrăgostit de muzica românească și nu numai. Știa toate melodiile la modă în acea perioadă, începutul anilor ’70, când au apărut zeci de formații de muzică ușoară, folk, jazz și rock românești. A cântat de multe ori cu prietenul său, marele actor Ion Caramitru, și el îndrăgostit de folk și poezie.
Era într-o gașcă frumoasa, avea prieteni studenți la teatru și la arhitectură, dar și jazzmani. În perioada respectivă Club A era un spațiu la modă, elitist, unde-și făceau veacul valorile culturii orașului”, a povestit Mihai Manea, pentru Money.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER